Spare brides

Spare Brides by Adele Parks

Vilken bok? Spare brides av Adele Parks.

Var har jag fått tag på den? Inköpt på bokhandel i Oxford. Nej, inte Blackwells, jag drabbades av akut inköpsångest där så jag fick faktiskt inte med mig några böcker därifrån.

Vad handlar boken om? Vi rör oss på 1920-talet, och en värld har tagit slut i och med första världskriget. Det finns män som har svårt att anpassa sig till att de har överlevt, och det finns massor av män som inte överlevt. Och dessutom finns det en massa extra kvinnor, som känner sig överflödiga. Änkor, sådana som aldrig kommer att hitta en man, kvinnor som jobbat under kriget men som nu inte längre behövs. Men så är ju människan funtad att fast det verkar som om man skulle ha allt i andras ögon är man inte nödvändigtvis lycklig för den sakens skull.

Vad tycker jag? Det är ju lite av en fluffbok, och inte går man miste om något avgörande om man inte läser den här boken. Det oaktat, en trevlig lässtund är det. Och jag är rätt fascinerad av epokskiftet som första världskriget innebar i Storbritannien, och en del av den saken kan jag se i boken. Dessutom står det i extramaterialet att Adele Parks’ nästa bok kommer att utspela sig under första världskriget. Det gör mig rätt nyfiken. Det kan bra hända jag läser den boken också.

En reaktion på ”Spare brides

  1. Pingback: Lördagens lättviktare | BOKHYLLAN I PEPPARKAKSHUSET

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s