En man som heter Ove

En man som heter Ove by Fredrik Backman

Vilken bok? En man som heter Ove av Fredrik Backman.

Var har jag fått tag på den? Lånat som e-bok från biblioteket.

Vad handlar boken om? Ove tycker att saker ska vara på vissa sätt. Om man kör Saab finns ju faktiskt ingen orsak att byta märke. Om det står att biltrafik är förbjuden någonstans så får man väl påpeka det för den som råkar köra bil där. Och hundar som ser ut som vinterkängor får absolut inte kissa i Ove trädgård. Men man kan ju ha ett stort hjärta ändå.

Vad tycker jag? Jag grät så det bara skvalade ibland. Jag gråter ju åt söta hundvalpar i reklam, så den här boken var rätt förödande för mitt näsdukslager. Läsvärd är den i alla fall. Och jag tror att många känner en och annan Ove.

8 reaktioner på ”En man som heter Ove

  1. Jag blev faktiskt lite orolig när jag såg att du skrivit om denna och visste inte riktigt om jag skulle våga mig hit och läsa. På något sätt tar jag det personligt när någon inte gillar Ove 🙂

  2. Jag tror att Ove är en karaktär som alla kan relatera till på ett eller annat vis, antingen genom att en känner en person som honom eller genom att en känner igen drag i den egna personligheten. Så jävla bra bok i alla fall!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s