Electric Brae

Electric Brae by Andrew Greig

Vilken bok? Electric Brae av Andrew Greig.

Var har jag fått tag på den? Beställde den för ett par månader sen, från en nätbokhandel för secondhand-böcker. Den här har tydligen varit en biblioteksbok i sitt tidigare liv. Den kändes inte rätt att läsa före nu.

Vad handlar boken om? Jimmy och hans svåra förhållande med Kim, artist, betydligt yngre än honom, och om vänskap. Den handlar också om att klättra, framför allt om två vänner som tänkt klättra uppför Old Man of Hoy på Orkney. Och om barn och barndom, och om Skottland.

Vad tycker jag? Det här är en ganska sorglig bok, men på ett bra sätt. Om vad man måste hitta inom sig för att kunna existera. Och om att göra saker bara för att de borde göras. Och sådana där lätta och lättsamma saker som hör ihop med sommar och semester 😉 Ja, för nu har jag faktiskt semester! Vädret idag var inte heller direkt iskylande, så det kändes bekvämt att ha shorts till och med. Sommarvärme är det kanske inte direkt, men man tar vad man kan få antar jag. Det gör dom i den här boken i alla fall. Det märks bra att Andrew Greig också är poet. Och för folk som reagerar negativt på otrohet i böcker, så meddelas härmed att det förekommer i den här boken. Otrohet kan få mig att avbryta en bok i mitten. Men när det gäller en bok av Andrew Greig kan det hända att man (alltså jag) gör undantag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s