Mitt litterära land – bokbloggsjerka

skottlandsflagga

Tar paus i semestern för att meddela en viktig sak. Eller,  nja,  viktig, men det är ju sista bokbloggsjerkan innan sommarpausen ändå, och jerkan är väl kul om än inte livsviktig. Annika vill i veckans bokbloggsjerka veta vilket vårt litterära land är. Det har jag alldeles klart för mig faktiskt. Det är Skottland.  Faktiskt kan det hända att jag egentligen borde ha blivit född i Skottland.  I år blir det ändå ingen resa dit i verkliga livet,  i år prioriteras en kompis som bor i Oxford. Visst gillar jag det allmänbrittiska också, speciellt stora mer eller mindre förfallna hus, te, fish and chips,  vänstertrafik och hela köret, men sätt till lite whisky, kiltar och sånt så blir jag ännu gladare!

280px-Blaven_geograph

 

 

15 reaktioner på ”Mitt litterära land – bokbloggsjerka

  1. Jag har ingen statistik på vilka länder jag läser mest böcker från, men eftersom enbart mina Ed McBain bidrar med 5% av min boksamling, så blir det nog USA. Därefter är det brittisk, irländsk, och nordisk litteratur som jag väljer… Vi tågluffade i Storbritannien sommaren för fyra år sedan och tog en sväng i Skottland. Så läckert det är där, förstår att det är ett favoritställe!

  2. För mig är det ju Sverige som ligger i topp, men på andra plats blev det Storbritannien, just för att jag ville ha med Skottland 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s