Bokbloggsjerka: boktips på korta böcker

jerka11

Idag vill Annika ha tips på bra böcker kring 100 sidor eller kortare i bokbloggsjerkan. Själv är jag som Annika lite av en långläsare, det händer att jag är en extrem långläsare. Men något boktips på korta böcker ska jag väl hitta.

Ett tips är att läsa Tove Janssons muminböcker, som ”Pappan och havet”, till exempel. Nu är ju dom böckerna längre än hundra sidor om jag minns rätt, men inte så jättelånga, och tipset får vara med fast dom är lite för långa enligt kriterierna i frågan, bara för att Tove Jansson skulle ha fyllt hundra år i år!

Ett annat tips är ”The hunting of the snark” av Lewis Carroll, jag läste den version som är illustrerad av Merwyn Peake, men det ska finnas en version på svenska som är illustrerad av Tove Jansson också (för att nu få med damen ifråga i detta tips också!)

Hunting of the Snark, The by Lewis Carroll

Det var kanske inte så många.. flera som jag kom att tänka på hade 100 – 170 sidor, ”Seglats i september” av Johan Bargum, ”Stundande natten” av Carl-Henning Wijkmark och ”Djurfarmen” av George Orwell.. verkar som att jag uppfattar en bok som kort om den har mindre än 200 sidor.

30 reaktioner på ”Bokbloggsjerka: boktips på korta böcker

  1. Tycker verkligen att de måste betraktas som tunna om de inte är mer än 200 sidor. Det mesta jag läser är i alla fall 300-400 sidor eller mer. Men ibland kan en tunnis vara skönt för att få upp läsflytet lite 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s