Nu äter vi!

Damberg_Nuatervi_omslag.indd

Vilken bok? Nu äter vi av Jenny Damberg.

Var har jag fått tag på den? Hade tur på Booked– faktiskt andra boken därifrån på en kort tid!

Vad handlar boken om? Sveriges moderna mathistoria. Inte vad folk borde äta, utan vad folk faktiskt äter. Utvecklingen för makaronernas koktid- från sextio till tre minuter. Från korvgubbe till korvkiosk till pizzeria till thaimatskiosk. Varför smakar de flesta chips av sourcream egentligen? Statsanställd stripteasedansös- jodå, dom har funnits. Och mycket mycket mer.

Vad tycker jag? Alltså- jag är ju faktiskt intresserad av mat. Och historia, också nutidshistoria. Så jag läste med nöje. Och den här boken passar mig absolut bättre än den förra Booked-boken jag fick.  Men man kan nog inte sträckläsa boken, då kan nog kapitlen flyta ihop lite med varann.

Sen tycker jag faktiskt att en halv blå korv och några blåa makaroner (finns på bokens baksida) kvalificerar boken till ”En bok med mat på omslaget” till Kaosutmaningen 2.0. Bok 22/40, närmare bestämt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s