Livet efter dig

Me Before You by Jojo Moyes

Vilken bok? Livet efter dig av Jojo Moyes.

Var har jag fått tag på den? Lånad av en kompis.

Vad handlar boken om? Lou Clark blir assistent/ sällskapsdam åt den förlamade Will Traynor. De är mycket olika som personer, och Will verkar inte vilja ha Lou i närheten alls. Will har beslutat sig för assisterat självmord, men hans familj har fått honom att gå med på en sex månaders betänketid. Lou bestämmer sig för att försöka få Will på andra tankar.

Vad tycker jag? En del av boken gillar jag helhjärtat, jag är ju mycket för emotionella bergochdalbanor. Men till exempel det trauma som Lou har, på grund av en händelse i hennes förflutna, behandlas lite flyktigt och så blir allt bra för att hon berättar om saken för Will. Det var inte en sån sak som i verkliga livet hade kunnat lösas så där genom ett lätt vift av ett trollspö. Och jag kan inte gilla hur boken slutar. Jag skulle vilja säga mer om det där, men jag får väl nöja mig med att säga att det finns saker som jag tycker att man inte kan svara då någon säger ”jag älskar dig”. Det kändes som om jag var en katt, och någon strök mig mothårs.

För att summera- den hade mycket bra och några saker som jag inte gillade.

Grön är den också. Då passar den ju oerhört bra till Kaosutmaningen! Det skulle vara den utmaningen avklarad, då- när man läst 20/40 böcker från listan får man anse sig klar! Men, tja, jag kommer nog att försöka hitta någon bok för de resterande 20 platserna på listan också.

Men egentligen borde jag läsa något till Världsutmaningen, faktiskt. Det var ett tag sen.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s