En smakbit ur ”Allt jag önskar mig”

en smakebit

Det har blivit söndag. Också den här söndagen tänkte jag dela med mig av en smakbit ur boken jag läser. Det är bloggen Flukten fra virkeligheten som samlar ihop smakbitar, så följ länken får du smakbitar ur många bloggares böcker den här söndagen!

allt-jag-onskar-mig

Jag har precis läst ut denna bok och inte börjat på någon ny. Smakbitar ur ”Allt jag önskar mig” av Grégoire Delacourt, blir det alltså. Boken handlar om Jocelyne, som kanske inte fick det liv hon drömt om. Hon blev aldrig modeskapare i Paris, hon började driva en sybehörsaffär i Arras. Istället för Drömprinsen, träffade hon Jocelyn, gifte sig, fick två barn och lever ett stillsamt liv. När hon blir övertalad att spela på lotto en dag, vinner hon 18 miljoner euro. Vad ska hon göra nu?

Smakbit från s 35.

Det är bara i böckerna som man kan byta liv. Som man kan radera allt med ett enda ord. Koppla bort det tunga och det svåra. Sudda ut alla usla handlingar och plötsligt, i slutet av en mening, befinna sig vid världens ände.

Ha det så fint alla, jag kommer att fortsätta det jag höll på med igår, nämligen fixa frågesport och sånghäfte till ett kalas!

37 reaktioner på ”En smakbit ur ”Allt jag önskar mig”

  1. astridterese

    Den hørtes fin ut. Jeg vet jammen ikke om jeg hadde taklet å vinne så mye penger. Det må legge en annen type alvor over livet. Ønsker deg en fin søndag!

  2. En av tingene jeg skulle gjort dersom jeg vant så mye penger var å si opp jobben og dyrke alle mine fritidsinteresser. Jeg skulle ikke brukt dem til å kjøpe ting, men opplevelser. Tatt med meg folk på reiser. Kanskje hatt en liten jobb ved siden av slik at jeg ikke falt helt ut av samfunnsmaskineriet. Som var mer kreativ og ikke styrt så mye av lover og regler som den jobben jeg har idag.

  3. Heldig dame!:) Virker som mye kan skje her i denne boken, lurer fælt på hva hun kan finne på nå. Selv hadde jeg hoppet i taket i noen dager, også hadde jeg sikkert gjort noe koselig med familien for de pengene, siden jeg liker å dele gode minner med noen, ellers hadde jeg nok kjøpt meg et hus og bygd et helt stort rom til bibliotek og aldri gått ut derfra 🙂 Ha en fin søndag!

  4. Har kikat på den här tidigare, det är ett spännande ämne helt klart. Vetifan vad jag hade gjort med så mycket pengar dock, hade nog inte kunnat hantera det. Hade förmodligen köpt helikoptrar och ponnyhästar för alltihop. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s