Jag heter Nujood

jag-heter-nujood-ar-10-ar-och-skild

Vilken bok? Jag heter Nujood- är 10 år och frånskild av Nujood Ali och Delphine Minoui.

Var har jag fått tag på den? Var hittar man sådana här böcker om inte på biblioteket?

Vad handlar boken om? Titeln säger det ganska bra. Nujood, från Sanaa i Jemen, blir bortgift vid tio års ålder med en man som är tjugo år äldre. Nujood lyckas skilja sig. Dessutom får man ganska mycket information om liven i Jemen annars också.

Vad tycker jag?  Det här är ju en sann historia, som Nujood har berättat den för Delphine Minoui. Jag blir ganska upprörd, tioåriga barn ska inte gifta sig. Men det verkar ju ha ordnat sig någorlunda för Nujood sedan, hon och hennes lillasyster går nu i skola. Ingen lång bok, och snabbläst.

Den här boken är ju klockren till Världsutmaningen 2014. Jag hade ingen bok från Jemen i min FN-utmaning heller, så dit gör sig den här boken bra också.

Bok 14/40 till Kaosutmaningen 2.0, men jag fick ta till en lätt kategori- en lånad bok.

4 reaktioner på ”Jag heter Nujood

  1. Virket spennende og lærerik! Har kommet inn i en fase hvor jeg elsker å lese bøker plassert i en helt annen kultur enn min egen. Kan ikke se bort i fra at jeg låner denne fra biblioteket, og takker for tips 🙂

    – Siri

  2. Jag har också läst den och som en liten inblick i Jemens samhällsliv, ofta räknat som världens sämsta land för kvinnor att leva i, är den intressant och visst blir man upprörd över att så unga flickor gifts bort. Finns mycket att göra innan världen är en bra plats för alla människor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s