Tematrio natur

Det var ett tag sen jag deltog i Lyrans Tematrio.  Berätta om tre böcker där naturen (hav, skog, öppna landskap, slätter, öken, djungel osv) ges plats! Jag har i alla fall en bok som jag direkt kom att tänka på, månne inte det ska finnas två till..

The Poisonwood Bible: A Novel (P.S.) by…

”Giftträdets Bibel” av Barbara Kingsolver. Om en missionärsfamilj, och om hur oförberedda de är på tillvaron, och naturen, dit de kommer. Fadern håller hårt fast vid de idéer han haft om hur saker borde vara, men det fungerar inte så. Det är varmt, det är fuktigt och de flesta djur verkar vara farliga.

The Blackhouse: A Novel by Peter May

”Svarthuset” av Peter May. Någonstans såg jag skrivet att naturen på ön Lewis är en karaktär i boken. Och det kan jag någ hålla med om. Annars en rätt normal deckare. Del två var bättre tyckte jag.

Emotional Geology (Ulverscroft General…

Mera skotska öar! ”Emotional geology” av Linda Gillard. Här handlar det om bergsklättring, och Rose som bor på en liten ö i skuggan av bergen the Cuilins, när hon försöker lappa ihop sitt liv efter makens död. Rose är också tygkonstnär.

Tre böcker där naturen spelar en stor roll, alla läsvärda.

 

 

15 reaktioner på ”Tematrio natur

  1. Visste inte att Kingsolvers bok var översatt till svenska! Hittade den i guesthousets bokhylla när jag var i Malawi 2010 och tyckte den var fascinerande. Framför allt när jag själv befann mig i en liknande miljö. Ibland är det bra när man omöjligt kan ta med sig tillräckligt med böcker (omöjligt för 9 veckors vistelse!) läser mycket man aldrig trodde man skulle läsa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s