Bokbloggsjerka- inte i min bokhylla

Den här fredagen vill Annika veta vilka böcker som inte skulle finnas i vår bokhylla.

Det finns inte i princip några böcker som inte skulle kunna finnas på mina bokhyllor.. men det är väldigt glest med självhjälpslitteratur av det flummigare slaget, det är det. Speciellt om det handlar om positivt tänkade. Jag tror helt enkelt inte på att positivt, eller negativt, tänkande har så stor inverkan på våra liv. Man kanske har det trevligare om man tänker positivt, ett halvfullt glas är väl bättre än ett halvtomt så att säga, men mängden vätska är densamma. Om vi säger så här: Vad händer där inga kritiska röster får finnas?

För att gå till andra ämnen: Nej, jag har inte läst ”50 shades..”-böckerna men det betyder inte att jag inte skulle kunna läsa dem.

Jo, det finns en försvarlig hög med Harlequinböcker i min ägo. Dom är som andra böcker, det finns bra och dåliga. Och jag håller helt med när de säger:

a51545cd42a95c032897f0fbf597808e

Däremot finns det ju en hel del från den där listan på de 40 värsta böckerna som inte heller jag skulle ha i min hylla. Länk här! Eller, skulle man ha dem för att de är så osannolikt dåliga att de blir bra? Några exempel här!

worst-book-covers-titles-16

worst-book-covers-titles-57

worst-book-covers-titles-41

Den där traktorboken är jag rätt säker på att inte skulle hitta sin väg till mig. Och lapptäcksboken med den olyckliga titeln skulle jag nog inte ha, jag tror inte jag har en enda handarbetsbok i min hylla just nu.

Blir mitt svar då handarbetsböcker? Kanske jag någon gång blir biten av handarbetsflugan. Men det är nog väldigt osannolikt.

37 reaktioner på ”Bokbloggsjerka- inte i min bokhylla

 1. Haha! Still stripping … är verkligen en olycklig titel, särskilt med den omslagsbilden. 🙂 Traktorboken tänker jag kan locka till många skratt och förfärade ”åh nej!!!” så den skulle jag kunna ta mig en titt i, men troligtvis inte placera i hyllan.

 2. Jag har också svårt för tänk-positivt-hetsen. Jag är bipolär och har haft flera depressioner med mycket ångest och att få höra att man ska tänka positivt för att det skulle lösa alla problem är som ett slag i ansiktet. Ingen skulle be en diabetiker att tänka sig frisk.

  1. Men jag har varit på en föreläsning där föreläsaren påstod att alla sjukdomar beror på negativa tankar. Så hon skulle nog ha bett en diabetiker att tänka sig frisk.

   1. Det låter som en oerhört korkad och okunnig människa. Min sjukdom är av genetisk natur vilket får följder i hjärnans biokemi. Men jag tänkte väl negativt redan som ägg/spermie när arvsanlagen kom simmande.

 3. Ibland funkar det att fokusera på det positiva (som till exempel när jag höll på att dö av skräck när jag skulle redovisa mitt examensarbete), men att inte låtsas om det dåliga, det ger jag inte mycket för.

 4. Haha, ja de där titlarna är makalösa! Ang harlequin kan man ju inte bedöma hela utgivningen på ett bräde, de är ju faktiskt ett förlag som alla andra. Jag tycker en del är ren skit medan andra böcker är i stort sett med på topplistan över bästa böckerna jag har läst!

 5. Självhjälpsböcker hittar nog aldrig till min bokhylla heller. Men det är så svårt att säga. Man vet aldrig vad man kan bli sugen på att läsa i framtiden.

 6. HAHA! Jag skulle lätt vilja läsa ‘reusing old graves’, undrar vad författaren kom fram till i den boken. Måste nästan vara ironi eller annat hitte på. xD

 7. Hahaha, dåliga böcker är kul just för att de är dåliga! Min mamma köpte ibland böcker från Jehovas vittnen, med råd till ungdomar, som hon sen gav mig och mina syskon i present, de var superkul att läsa hur mycket av råden jag redan brutit emot… Men de harlequin som låg i ett bokpaket jag köpte på auktion, de slängde jag faktiskt, fast först läste jag dem… Samma historia i 20 böcker, det blev rätt långtråkigt till sist…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s