Veckans tema: Världens ände

Risken är överhängande för att ingen läser det här blogginlägget någonsin, för idag kommer ju världens ände, Ragnarök.

Det låter som en himla massa kalabalik. Men det slutar ändå så att två människor överlever. Det här är alltså en av de tidigaste dystopierna..

Andra dystopier man kan läsa är:

The Hunger Games (Hunger Games Trilogy) by…Metro 2033 by Dmitry GlukhovskyDivergent by Veronica RothThe Forest of Hands and Teeth by Carrie Ryan

Eller, kanske det går till som i den här briljanta boken:

Good Omens: The Nice and Accurate Prophecies…

Två av mina favoritförfattare slår sig ihop för att skriva om Antikrist, Satans son, som ska sätta igång apokalypsen och förgöra världen. Aziraphale, ärkeängel, och Crowley, demon, borde representera olika sidor, och dessutom borde de båda VILJA att jorden förgörs. Men det har tagit länge för Antikrist att födas, Aziraphale och Crowley är numera någon slags kompisar, och de har det faktiskt rätt bra här på jorden. Men killen som alla tror är Antikrist visar sig vara en helt normal kille. Antikrist borde alltså bli funnen. Och den enda ledtråden är Agnes Nutters profetior, en 1600-talshäxa som blev bränd på bål. Det enda exemplaret som finns kvar av profetiorna har Anathema, Agnes’ ättling. Hon slår sig ihop med ättlingen till den som brände Agnes för att försöka hitta Antikrist. Men de är långt ifrån de enda som söker honom..

Jaja. Nu ska jag gå och vänta på Ragnarök.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s