Bunda- en baktung agent

Bunda : en baktung agent

Vilken bok? Bunda- en baktung agent.

Var har jag fått tag på den? Fjärrlånat på bibliotek.

Vad handlar boken om? Jaime Bunda som är praktikant hos polisen. En dag får han ett eget fall att utreda, en ung flicka som blivit mördad. Jaime sätter igång med stor entusiasm, men vart ska trådarna i fallet egentligen leda?

Vad tycker jag? Jag fick ingen riktig rätsida på denna bok. När jag tänkte efter varför, så tror jag att det till stor del beror på att det här handlar om satir, politisk satir. Man ska helt enkelt veta vem de här personerna är menade att föreställa, då faller antagligen mycket på plats som nu verkar konstigt. Vi får följa trådarna i samhället, trådar som korsas oväntat och leder till ställen man inte tänkt sig. Och sen får man en dos angolansk matkultur. Jaime själv är så korkad att folk antar att han egentligen är mycket intelligent.

Hur som helst. Nu har jag läst en bok från Angola, och får stryka det landet från de olästa länderna i min FN-utmaning. Boken passar också mycket bra till Världsutmaningen 2014. Till och med till Kaosutmaningen fick jag den att passa- jag har nämligen aldrig läst någon bok från Panta Rei förlag förr.  9/40 böcker lästa till den utmaningen alltså!

3 reaktioner på ”Bunda- en baktung agent

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s