A discovery of witches

A Discovery of Witches: A Novel (All Souls…

Vilken bok? A discovery of witches av Deborah Harkness.

Var har jag fått tag på den? Den där nätbokhandeln för secondhandböcker.

Vad handlar boken om? Diana är en häxa som inte vill ha något med magi att göra. En dag i Bodleian Library i Oxford träffar hon en kille som är 1500 år gammal (vampyr förstås). Dom vill båda ha tag på den förhäxade boken Ashmole 782, som handlar om alkemi. Och dom är inte ensamma om att vilja ha boken, utan blir jagade.

Vad tycker jag? Det är egentligen inget speciellt med den här boken, jag råkade bara vara på relativt rätt humör just nu för en ”odödlig” kärlekshistoria. Ibland undrade jag om det var produktplacering för bokmalar som det var frågan om, med olika slags tesorter, de rätta böckerna, de rätta collegen, de rätta ställena att bo på, katter och en del Oxfordmiljö. Och för en gångs skull började jag med en trilogi från del ett. Folk som gillar Diana Gabaldons böcker tror jag kan gilla den här boken. Om det stör dig att vänta på delar i trilogier, så vill jag påpeka att del två har kommit ut, men inte del tre. Del tre väntas till sommaren.
Och så, det där.. NEJ, det är inte så himla trovärdigt med en 1500-åring som meddelar att han AAALDRIG har varit så KÄÄR förr. Det är ju trevligt och gulligt på alla sätt och vis. Men jag skulle inte trott honom.

I Kaosutmaningen passar den här in som del ett i en trilogi/serie. 8/40. Hej vad det går undan!

2 reaktioner på ”A discovery of witches

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s