Vintage mystery: Oskuld & arsenik

untitled

Vilken bok? Oskuld & arsenik av Dorothy Sayers

Var har jag fått tag på den? Biblioteket, dit jag ska ta mig så snabbt jag kan för att låna flera böcker av Dorothy Sayers.

Vad handlar boken om? Deckarförfattarinnan Harriet Vane är anklagad för att ha förgiftat sitt ex, lord Peter Whimsey är övertygad om att hon är oskyldig och måste få det bevisat innan Harriets dödsdom verkställs.

Vad tycker jag?  Innan jag säger vad jag tycker, låt mig få påpeka att det här är bok nummer 6 om Whimsey. Läsare som inte har min unika talang för att börja läsa serier mitt i, kan med fördel börja med bok nr 1 i serien, ”Lord Peters största affär”. Om jag sen ska säga vad jag tycker så gillar jag helhjärtat. Trevliga, låt vara lite fåniga karaktärer. Mysteriet är kanske inte så stort, men det blir ju lite dramatiskt med tidspressen. Kort sagt, jag är förvånad över hur bra en bok som först publicerades år 1930 har hållit. Och det här blir absolut inte den sista boken av Dorothy Sayers jag läser.

Till kaosutmaningen passar boken naturligtvis också. En bok av en nu avliden författare- hon dog redan 1957. 5/40 böcker lästa till Kaosutmaningen 2.0.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s