Boken om Bitterblue

Bitterblue (The Seven Kingdoms) by Kristin…

Vilken bok? De utvalda- hemligheternas rike av Kristin Cashore. Eller Bitterblue på engelska, och den titeln gillar jag bättre.

Var har jag fått tag på den? Biblioteket.

Vad handlar boken om? Det här är del tre i en trilogi som egentligen börjar med den andra boken som kom ut, Fire. Jag läste de två första delarna på engelska, men biblioteket råkade ha den här på svenska. Bitterblue var tio år i del två av trilogin. Nu är hon vuxen. Och i hennes land finns det fortfarande hemligheter som inte borde finnas, och ingen är egentligen den som han ger sig ut för att vara. Men för att landet ska bli helt igen efter Bitterblues far måste hemligheterna fram.

Vad tycker jag? Det här är kompetent skriven fantasy av den klassiska varianten (svärd och folk som drar ut på äventyr), dessutom har alla tre delarna kvinnliga huvudpersoner, och har överlag inga unkna könsroller. Mycket ovanligt! Nu heter det här trilogi, och det här var del tre, men jag kunde nog se möjliga linjer att följa framåt i en serie. Få se. Jag kan rekommendera att läsa den här boken inkrupen i en länstol bakom en julgran.

2 reaktioner på ”Boken om Bitterblue

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s