Hej Tomten! Tematrio önskeklappar

Berätta om tre tillskott som känns nödvändiga i din bokhylla!

Lyrans Noblesser har en tematrio som känns helt rätt för årstiden. Så lyssna nu då Tomten så ska jag berätta vilka tre böcker jag önskar mig!

The novel cure – From Abandonment to Zestlessness av Ella Berthoud och Susan Elderkin. Jag vill utan vidare lära mig att kurera alla slags åkommor med hjälp av litteraturen. Där skulle jag förresten ha ett bra karriärval också som litteraturkurerare, jag som inte vet vad jag ska bli när jag blir stor. (Fast om jag inte kommit till det på trettiosex år är ju risken stor att jag aldrig riktigt kommer att veta det. Pensionär ligger bra till, det ska jag satsa på att bli när jag blir stor)

Blomsterspråket av Vanessa Diffenbaugh. Låter som en trevlig bok, huvudpersonen har haft en svår barndom men får jobb som florist och får använda sina kunskaper i det viktorianska blomsterspråket.

Böckerna om Madeline Dare av Cornelia Read. Helena på Dark Places berättade om böckerna nyligen, med en rätt så sarkastisk huvudperson som har haft pengar, men inte har det mer. Låter precis som böcker för mig, undrar hur jag hittills har missat dem?

Men. Jag har ju inte så stort hopp att få några av de här böckerna till juklapp.. med lite tur kanske jag får ett presentkort någonstans där man kan köpa böcker själv. Och någon kokbok eller så. Och en scarf med stjärnor. Det är okej det också. Jag vet nämligen redan att Herr Pepparkaka kommer att satsa på en prenumeration på ”Vi läser” åt mig, och mina föräldrars julklapp har också redan blivit avslöjad (den hör till kategorin nyttig, men inte så himla rolig..) och den har inget med böcker att göra.

 

17 reaktioner på ”Hej Tomten! Tematrio önskeklappar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s