#Fiktivnovember del 1

Muntra upp november? Javisst är jag med på det! Fira födelsedag i efterskott? Jamen visst, fira födelsedag närsomhelst passar bra tycker jag! Tävla? Låter bättre och bättre det här tycker jag!

Första delen i Fiktiviteters tävling hittar du här.

Fråga 1: Berätta om din bästa läsupplevelse i år!

Jag får gå tillbaka till våren, och till en bok som jag var tveksam till. Tveksam av flera orsaker: 1.Många hade höjt boken till skyarna- brukar ge lite för höga förväntningar. 2.Ämnet boken handlade om- jag har orsak att vara lite extra känslig när man nämner sjukdomen på C, och det hade kunnat innebära att det handlade om en sirapsberättelse.

Istället hamnade jag i en underbar berättelse som inte hade det minsta sirap i sig. Däremot en kärlek som man bara möter en gång i livet, och en jakt på en författare i Amsterdam av alla ställen.

The Fault in Our Stars by John Green

”The fault in our stars” av John Green. Och jo. Den är sorglig. Men den är inte sentimental. Och nu har jag överkommit steget att läsa böcker där sjukdomen på C förekommer. Oktober är ändå en rätt så plågsam månad. Jag vet att det är välment och så där, men vet också att jag inte är den enda som vänder bort blicken från rosa band.

 

2 reaktioner på ”#Fiktivnovember del 1

  1. Jag var också väldigt skeptisk till Greens bok av precis samma anledning(ar), det är väldigt känsligt för mig också och risken är att det blir väldigt smetigt… Min läsupplevelse var på ett hotellrum i Stockholm, några timmar av total gråtattack. Mycket jobbigt, mycket renande och väldigt fint. Jag håller fortfarande på och funderar kring vilken som är min bästa läsupplevelse, The fault in our stars är definitivt med i tävlingen.
    Tack för att du vill vara med och lysa upp november lite!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s