Omslag: moln

Nej, det är inte bara Elen på Bokpotaten. Vi andra tittar också på våra bokomslag ibland. Fast det egentligen inte spelar så stor roll hur en bok ser ut, är det ju lite kul att botanisera bland dem! Denna onsdags tema är moln. Så upp i det blå nu då!

Wuthering Heights (Bantam Classics) by Emily…Emotional Geology (Ulverscroft General…The Crossing Places (Ruth Galloway) by Elly…Sjöjungfrun by Camilla LäckbergHeavenly by Jennifer LaurensA Kingdom of Dreams by Judith McNaughtLinnunaivot by Johanna SinisaloDen vidunderliga kärlekens historia…

Sådärja. Från Camilla Läckberg till Virginia Woolf. ”Till fyren” läste jag i och för sig på svenska, men den pärmen hade bara två små fjuttsiga moln, medan den pärmen jag tog med här har en imponerande grå samling. Också ”Kingdom of dreams” av Judith McNaught har en annan pärm där den står i min hylla, men den hade nu inte alls några moln, så den kunde jag ju inte ta med här. Och dessutom lyckades jag få med flera favoriter. ”Wuthering heights”. En Elly Griffiths. ”Emotional geology” av Linda Gillard. Sen verkar det som om den enda boken av Johanna Sinisalo som översatts till svenska är ”Bara sedan solen sjunkit”. Det är ju synd, sämre författare än hon översätts, tycker jag. Den här boken handlar om ett par på långvandring i Australien och Nya Zeeland (nej, det går inte bra). Dessutom ser jag att hon har gett ut någon bok som jag inte läst ännu. Jag börjar känna hur biblioteket kallar..

14 reaktioner på ”Omslag: moln

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s