Tematrio tunnisar

Jag får faktiskt säga att tegelstenar är mer min stil än tunna böcker. Vet inte om det beror på att jag inte riktigt hinner märka att jag läser dem innan de tar slut 🙂 Men visst, det finns även tunna böcker i min bokhylla. Faktiskt en av mina absoluta favoritböcker räknas till tunnis, med definitionen på mindre än 150 sidor.

1. Börjar väl med den, kanske. ”Tea with the black dragon” av R A Macavoy. Martha Macnamara vet att hennes dotter har hamnat i trubbel. Hon vet bara inte riktigt vilken slags trubbel. Martha far till San Fransisco för att hjälpa sin dotter. Det är bara det att det inte är så enkelt. Men Mayland Long, en kinesisk man, hjälper henne.

2. ”Gatusångerskan Omatsus äventyr” av Hikosaku Kubota sätter vi som tvåa. Den gavs ut för första gången som följetång i en tidning i Japan år 1877-1878. Inte kanske sånt man är van vid att läsa, men intressant ändå som tidsbild.

3. Sen kommer en pjäs, Macbeth av William Shakespeare. Får så lov att räknas fast det inte är vare sig roman eller novell.. Jag har några av hans pjäser i svensk översättning, men faktiskt inte på engelska. Det skulle jag ju egentligen vilja ha.

Det var mina tre tunnisar det.

10 reaktioner på ”Tematrio tunnisar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s