Den tionde sånggudinnan

300_11409555

Vilken bok? Den tionde sånggudinnan av Carina Burman.

Var har jag fått tag på den? Biblioteket!

Vad handlar boken om? En kvinnlig litteraturforskare ingår ett vad om att hitta något intressant arkivmaterial om Sophia Elisabeth Brenner (1659 – 1730). Och hon söker verkligen!

Vad tycker jag? Minnesgoda bloggläsare minns att jag började på denna bok för länge länge sen. Jag fick ju lov och ta om, jag blev lite avbruten av semesterlivet där i somras. Sist och slutligen var boken helt okej. Jag vet inte om jag skulle kalla den här en detektivroman direkt, som det står på baksidan. Nå visst, huvudpersonen letar ju spår efter det kvinnosaksförbund som Sophia Elisabeth Brenner verkar ingå i, det är väl det som menas. Mest behållning av den här boken har man om man kan förstå hur man blir så fascinerad av ett ämne att man vill veta ALLT, ett visst historiskt intresse (för man får verkligen reda på mycket om hur det var att vara kvinna i början på 1900-talet), och ett visst litteraturintresse. Men om jag inte hade haft de här tre egenskaperna skulle jag inte ha tyckt den här boken var något vidare. För en gångs skull tycks jag alltså befinna mig precis i bokens målgrupp- händer inte alltför ofta!

 

4 reaktioner på ”Den tionde sånggudinnan

  1. Jobbigt när böcker hamnar i fel kategori, jag menar när det står att de ska vara en genre men visar sig vara en helt annan 🙂 bra recension hur som helst!

  2. Jag tycker det är lurigt med genrere, för jag väljer ibland bort böcker bara för att de presenteras som en viss genre, fast jag kanske skulle gillat den om jag inte fått veta genren…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s