En smakebit på søndag

994cb-6473057481_ce462009e6_o

Den här söndagen tänkte jag delta i söndagsnöjet hos bloggen ”Flukten fra virkeligheten”. Jag har börjat och övergivit flera böcker de senaste dagarna, och inte riktigt hittat något jag verkligen vill läsa. Inte heller boken jag delar med mig en smakbit ur, är någon riktig fullträff, men jag kommer väl att läsa den till slutet i alla fall.

 

”Tunnel vision” av Sara Paretsky. V I Warshawski är en privatdetektiv, och det här är en rätt hårdkokt historia om ett mord och de konspirationer på hög nivå som orsakat mordet och som gör Warshavski till en jagad kvinna. Dessutom försöker hon hjälpa en hemlös familj och en flicka som inte behandlas väl av sin far.

Det är lite som en deckare på TV- inte speciellt originellt och inte så jättebra, men du tittar i alla fall för du vill på nåt sätt veta hur det går. Smakbiten kommer från s 170, och är typisk för boken på så sätt att Warshawski mest hela tiden befinner sig täckt av onämnbar geggamoja.

In the tiny mirror over the sink I could see why Melba had laughed. Grime encased me in a layer so thick, my face and hair had turned gray. I scrubbed off what I could under the tap, but everything I had on would go to the cleaners.

Egentligen, om man gillar den här genren med hårdföra kvinnliga detektiver, kan man istället bekanta sig med J A Konrath, som dessutom har ett stort mått av humor med då hon skriver om Jaqueline (naturligtvis förkortat till Jack..) Daniels. Jag har läst några böcker i den serien.

Och sen hoppas jag att jag hittar en riktig fullträff till bok att läsa när jag läst denna klart.

30 reaktioner på ”En smakebit på søndag

    1. Nja, jag har alltid trott att det är för att visa att det inte handlar om nippertippor, i den här genren av böcker. Men det var faktiskt slående så ofta det beskrevs i denna bok alla de varierande ämnen man kan vara täckt av 🙂

  1. astridterese

    Sånn har jeg også det akkurat nå. Det er ingenting som virkelig fanger. Så istedenfor ser jeg andre sesong av Star Trek (fra 1967) 🙂

  2. Jag läste en bok av Sara Paretsky för ganska många år sedan (jag skulle vilja säga 1994). Gillade den ganska bra då, men inte så bra att jag fortsatte läsa henne. Det låter väl inte som jag borde läsa mer av henne heller. 🙂

  3. Paretsky har jeg aldri hørt om tidligere, ei heller Konrath og hennes Jack Daniels 🙂 Synd du ikke finner en bok som fenger akkurat nå, det hender det er sånn, ingenting frister.

    Ønsker deg en super helg! Kom forresten gjerne innom smakebit innlegget mitt igjen og gi en stemme til en smakebit som du likte. Vinneren får heder og ære i smakebiten førstkommende søndag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s