Söta öde- mathantverk

Vilken bok? Söta öde- recept och insikter från Malins café av Malin Båtmästar och Alexandra Wasberg. Länk till Malins blogg här.

Var har jag fått tag på den? I bokhandeln i min lilla stad. Ett signerat exemplar, dessutom!

Vad handlar boken om? Hur caféet startades, och lite om hur det är att dela företag med sin syster, men framför allt recept!

Vad tycker jag? Jag gillar matböcker. Och den här är snygg, recepten verkar realistiska och möjliga att laga själv, och det är roligt att få lite tankar om företagande, caféet och personerna bakom. Jag tänkte redan i våras att jag skulle skaffa den här boken, och fick ett presentkort på morsdag till det också, men först nu blev det av. Nu inser jag också var min kompis har hittat recept på djävulssylt – hon har naturligtvis den här boken! Och det blev väldigt gott på tortillas.

Från sidan 22: ”När vi skrev att vi skapade vår egen arbetsplats menade vi det bokstavligen. Vi stod med nycklarna till en före detta prylbok/tygaffär och skulle inreda det till ett café och funktionellt kök, på en vecka ungefär.”

Det blir troligen thaisoppa med kyckling till mat någon dag i denna vecka, och sen när jag blir på bakningshumör igen kommer den här boken fram.

Bokyatzy: hamnar i Små utmaningar, Kokbok, och ger 3 poäng, för jag har i alla fall inte hittills lagat något ur boken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s