En smakbit ur ”The fractal prince”

På söndagar får man dela med sig av smakbitar ur det man läser. Bloggen Flukten fra virkeligheten samlar ihop smakbitarna. Följ länken så ser du vad bloggare delar med sig för smakbitar denna söndag.

0575088923

Idag kommer jag att dela med mig ur boken ”The fractal prince” av Hannu Rajaniemi. Hannu är en finländare som bor i Edinburgh och skriver både på engelska och finska. Jag har läst hans böcker på engelska, för de kom ut först på engelska. ”The fractal prince” är en fortsättning på historien om Jean le Flambeur, universums skickligaste tjuv, och rymdskeppet Perhonen och rymdskeppets ägare Mieli. Smakbiten kommer från s 139.

Still, the worst thing is the darkness in the centre of the vir, a thick blob of ink, without meaning, a silence, surrounded by words that do not quite capture it-
colour of absence
winter dragon lays an egg
a strange loop unhatched

18 reaktioner på ”En smakbit ur ”The fractal prince”

    1. Jo, det vackra språket är en av de bästa sakerna med den här boken. Jag är lite fascinerad- han skriver på ett språk som inte är hans modersmål, trots allt. (Jag har i alla fall uppfattat det som att han verkligen skriver de här böckerna på engelska först och sen översätter till finska)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s