Utmaningar i sommar: en mellanrapport

Jag deltar ju i Feministbibliotekets Världsutmaning, där jag gick starkt ut med en bok i maj från Asien. Det var ”Den gamla trädgården” av Hwang Sok-Yong och eftersom författaren kommer från Sydkorea passade den boken dessutom till mitt långtidsprojekt att läsa en bok från varje land som är med i FN. Det var lite min baktanke med den här utmaningen, att få fart på mitt eget projekt. Nå, i juni blev det ingen bok läst till den här utmaningen. Bättre lycka i juli, där jag läste ”The Dirt”, boken om och av Mötley Crüe, och godkände den som representant för Nordamerika. Dessutom läste jag en bok av en ungersk författare, ”Embers” av Sandor Márai. Den passade ju fint som representant för Europa, men jag har redan läst en bok för Ungern i min FN-utmaning, tyvärr. Så så värst mycket fart har jag inte fått på det projektet. Resultaten blir redovisade 25 september, så det är fortfarande gott om tid.

I Bokyatzy har jag för närvarande tre poäng, under rubriken Genrer har jag två böcker, två poäng för första boken och sen en poäng för de följande böckerna. Jag har en hyfsad chans att komplettera kategorierna Genresommar och Tung litteratursommar:

Genresommar (30p)
Deckare – Andras plåga av Val McDermid
Fantasy/Sci-Fi – The warlord’s legacy – Ari Marmell
Klassiker – Sommarboken av Tove Jansson
Samtida Skönlitteratur
Biografi/Memoar – The Dirt, Neil Strauss och Mötley Crüe.
Lyrik

Tung Litteratursommar (15p)
Fackbok – Om Tyskland segrat, red. Showalter och Deutsch
Tegelsten (500 sidor)
Historisk roman – Embers av Sandor Márai

Sannolikheten är ju stor att jag läser en tegelsten, och nog borde jag väl hitta en lyrikbok och en samtida skönlitteraturbok denna sommar också. Tid har jag på mig till 31 augusti och det är  bloggen Mitt eget rum som börjat med utmaningen.

2 reaktioner på ”Utmaningar i sommar: en mellanrapport

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s