Tematrio USA

USAs nationaldag kommer inom kort. Så Lyrans Noblesser tycker vi ska berätta om tre läsvärda romaner från USA. Det borde ju inte vara så himla svårt, så jag ska försöka.

Jag tar med War for the Oaks av Emma Bull. Ett av verken som definierade genren urban fantasy, och fin läsning om man har lite läggning åt fantasy-hållet. Dessutom är det en bok jag inte hade hört mycket talas om innan jag snubblade över den, så därför får den komma med här.

fortheoaks

I den här trion passar ju Stephen King! Nu får man ju svårt att välja vilken bok som ska tas med, men jag tar Det. Den boken är nog på något sätt min favorit. Och nej, jag har inte riktigt gillar clowner sedan jag läste den här boken.

377f0cb769ad3fc5931654a5667434d414f4141

Sen får faktiskt Cormac McCarthys bok Dessa vacka hästar ta en plats här också. Inte för att den är så lysande jättebra, enligt mig då. Men det är en slags cowboyhistoria, och det förknippar jag med USA (även om en stor del av boken utspelar sig i Mexico). Och något har boken nog, eftersom jag faktiskt läste en hel bok om hästar. Det hade jag aldrig trott skulle hända.

All the Pretty Horses by Cormac McCarthy

20 reaktioner på ”Tematrio USA

  1. Stephen King är ett lysande val, han har så många spot-on-skildringar av vardags-USA, t.ex. den isolerade landsbygden i ”Lida” eller religiösa dårfinkar och highschoolmobbing i ”Carrie”…

  2. Läst ett par böcker av Cormac Mccarthy. Vägen är ruggigt bra, Blodets meridian egentligen bra men lite för svårtillgänglig för min smak.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s