Tematrio Island

islands-flagga

Det är Islands nationaldag. Lyran firar genom att ha en isländsk tematrio. Jag tänker delta fast inte läst så mycket isländskt- jag satsar på en tematrio med isländska böcker jag skulle vilja läsa!

Einar Mar Gudmundsson har skrivit en bok som heter ”Beatlesmanifestet”. Det handlar om pojken Jóhann Pétursson som växer upp i Reykjavik på 1960-talet, och musik spelar en stor roll i boken såvitt jag kan förstå, och dessutom ska den vara lite humoristisk.

Jón Kalman Stefánsson har skrivit en bok som heter ”Sommarljus och sen kommer natten”. Handlar tydligen om livet i ett litet samhälle på isländska västkusten, och skulle kunna innehålla en del trassliga relationer, så i så fall kan den boken nog passa mig.

”Eldnatt” av Yrsa Sigurdadottir verkar vara en riktigt ryslig historia, med ett vårdhem för handikappade  barn som brinner ner, och ett av barnen, den enda överlevande, döms för dådet. Men han kanske inte är skyldig?

Jag har faktiskt inte läst någon bok från Island i min FN-utmaning än. Kanske dags att ändra på den saken?

6 reaktioner på ”Tematrio Island

  1. Hade aldrig hört talas om Jon Kalman Stefansson innan jag såg avsnittet av Babel med honom för någon månad sedan. Tänker att det kanske blir en bok att läsa i vinter – av ngn anledning känns det fel nu till sommaren… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s