En smakebit på søndag – Sommarboken

en smakebit

Efter att ha haft galet bråttom de föregående helgerna har jag nu möjlighet att delta i bloggen Flukten fra virkelighetens söndagsnöje En smakebit på søndag. Jag kan meddela att sommarstugan nu är målad även invändigt, och att en del möbler kommer dit på tisdag, med förhoppningen att vi kan fira midsommar i sommarstugan!

Min läsning den här veckan passar också perfekt till säsongen:

Sommarboken

Sent omsider har jag alltså kommit mig för att läsa Tove Janssons ”Sommarboken”. Den bit jag delar med mig av handlar om midsommar, när mina tankar nu är upptagna av midsommar redan denna helg, och kommer från sidorna 91 och 92

Det blåste lika ettrigt hela dagen men vinden ökade inte. Ibland kom en regnskur. Tärnorna skrek på udden och det gick mot kväll.
I min ungdom, tänkte farmorn, var midsommarvädret så annorlunda. Inte en fläkt, inte ett andedrag av vind. Trädgården hade slagit ut och vi hade en midsommarstång med kransar ända upp till vimpeln. Det enda ledsamma var att den aldrig blåste ut. Vi hade inga eldar. Varför hade vi inga eldar…Hon låg på sängen och tittade upp i det gröna björklövet och somnade efterhand.

Blåsigt med regnskurar, det låter som typiskt midsommarväder, det.

16 reaktioner på ”En smakebit på søndag – Sommarboken

  1. Låter precis som midsommarväder – regn och blåst. I och för sig låter det som sommaren generellt där jag bor, där det är superhett i ett par timmar och sedan börjar det ösregna resten av dagen.

    Tack för smakbiten! 🙂 Som Lotten skrev, det låter verkligen som en perfekt bok att läsa just nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s