Tematrio Sverige

tematrio

Lyrans Noblesser uppmärksammar Sverige på nationaldagen. Jag kan ju ta tillfället i akt och komponera en trio med svenska favoritförfattare, och gratulera det kära grannlandet på bemärkelsedagen lite i förskott!

Vilka ska jag ha med nu då? Jo-

1. Selma Lagerlöf. Det var ju länge sen hon har platsat i en Tematrio, ett tag hade jag med henne i alla trion jag skrev. Spökhistorier och fantastiska berättelser, väl värd att bekanta sig med om man inte gjort det än, och en klassisk svensk författare.

2. Vibeke Olsson. Henne hade Lyran själv med i sin trio också. Det måste ta väldigt länge för Vibeke Olsson att göra bakgrundsarbetet till sina böcker, och så tror jag hon måste vara mycket historieintresserad också. Romarriket, sågverk på Norrlands kust och andra världskrigets Tyskland, alla de här miljöerna förekommer i hennes böcker. Jag har inte läst den senaste boken om Bricken än, ”Amerikauret”. Så har jag en fin lässtund att se fram emot i nära framtid.

3. Simona Ahrnstedt. Som inbiten romantikläsare kan man knappast missa att ha med Sveriges troligen enda romanceförfattare. Och hennes nya bok, ”De skandalösa”, tycks man redan kunna beställa. Den är troligen läsvärd. Och man får troligen följa med i en hel del kringelikrokar innan dom får varandra till sist. Ibland (läs rätt ofta) vill man läsa böcker där kärleken är det viktigaste.

Eventuella stavfel skyller jag skamlöst på min bloggkatt-in-training. Han är kärvänlig och vill vara i händelsernas centrum, och händelsernas centrum tycks vara tangentbordet just nu.

27 reaktioner på ”Tematrio Sverige

  1. Har bara läst Selma av dessa, men Ahrnstedts Överenskommelser står oläst i hyllan. Vibeke Olsson känner jag mig nästan tvingad (på ett bra sätt) att läsa eftersom alla skriver så bra om den där Bricken.

  2. Av någon anledning har jag dragit mig för att läsa Simona Ahrnstedt, vet egentligen inte varför. Det där med katter på tangentbord känner man ju igen 🙂

  3. Selma läste jag som ung (för massor av år sedan), Vibeke har jag nog inte läst nått alls av, tack för tips! Men Simone har jag läst och tyckte inte alls om, inte den genre jag gillar!

  4. Tänk jag gillar inte Vibeke Olsson alls. Och jag ville så gärna eftersom de utspelar sig här söder om Sundsvall. Och så känns det som ”alla” gillar Bricken…
    Selma tillhör i alla fall mina favoriter.

  5. Längesedan jag läste Vibeke – hennes romarserie var okej, medan Molnfri bombnatt var lysande. Får nog ge Bricken en chans 🙂 Har inte läst så många Selma, men Jerusalem var verkligen bra (vet inte varför jag inte läst ngn av henne efter det?)

    1. Jag gillar Bricken, men så gillar jag ju ungefär allt som Vibeke Olsson skriver. Selma Lagerlöf skriver mycket som är bra. Så man kan nog läsa vilken som av hennes böcker.

  6. Måste erkänna att jag inte läst någon av dessa författare ännu. Men både Selma och Simona är sedan ett bra tag uppsatta på ”att läsa listan”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s