Ängelns lek

The Angel's Game by Carlos Ruiz Zafón

Vilken bok? Ängelns lek av Carlos Ruiz Zafón.

Var har jag fått tag på den? Det här var den sista boken i den jättestora högen av böcker jag lånade för en tid sen. Minns ni att jag sa att jag kanske inte riktigt hade lust att läsa den här boken? Visst hade jag lust.

Vad handlar boken om? Martin blir författare. Eventuellt tack vare en pakt med djävulen. Martin är smått förälskad i Cristina, men det vill sig inte riktigt. Men det här blir en vindlande historia med övernaturliga händelser, och så en del besök i Sempere och söners bokhandel och i  De bortglömda böckernas gravkammare, precis som i ”Vindens skugga”.

Vad tyckte jag? Kanske den här boken inte är riktigt lika bra som ”Vindens skugga”. Men Barcelona låter oändligt mycket vackrare också i den här boken än jag upplevde att den var när jag var i staden för några år sedan. Dessutom- jag tänkte bara bläddra lite i den innan jag skulle lämna tillbaks den till biblioteket, men nästa gång jag såg upp ur boken var jag på sidan 200. Där fick jag för att jag trodde jag inte hade lust att läsa den här boken just nu.

7 reaktioner på ”Ängelns lek

  1. Jag håller med om att den inte var lika bra som Vindens skugga. För mig var det slutet som förstörde och det fick mig att sänka betyget ganska ordentligt. Annars var det väldigt hög klass på den 🙂

  2. Pingback: Ängelns lek av Carlos Ruiz Zafón | bokdamenblog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s