Böcker som gör att man vill resa- veckans bokbloggsjerka

Det är fredag, och i vanlig ordning bjuder Annika på bokbloggsjerka. Följ länken om du är nyfiken!

Kan du dela med dig av några boktitlar/författare som får en att vilja resa?

Idag är jag lite i otakt med bokbloggsjerkan- jag vill bara vara hemma och bekanta mig med min nya kisse. I skrivande stund vill han inte alls bekanta sig med mig, dock, och gömmer sig under soffan.

De böcker som jag kommer på är Ann Cleeves böcker som utspelar sig på Shetlandsöarna. Dom brukade kallas Shetlandskvartetten, men när det nu finns en femte bok lär väl det gruppnamnet vara lite otidsenligt. ”Svart som natten” är den första i serien. Det kan ju tyckas vara lite udda att vilja besöka ställen efter att ha läst böcker där folk blir mördade på ifrågavarande ställe, men, vad är väl jag om inte lite udda. Jag kan till och med förstå litegrann vad som är fascinerande med fågelskådning (den senaste boken jag läste i serien är ”Blå gryning”, och där utspelar sig handlingen delvis i en fågelstation) när jag läser Ann Cleeves.

Ann Cleeves har ju skrivit andra böcker också, men dom har jag inte läst.

 

28 reaktioner på ”Böcker som gör att man vill resa- veckans bokbloggsjerka

  1. Jag började på Svart som natten men kom inte så långt – och jag har för mig att det var just den karga och dystra miljön som fick mig att backa lite. Det är väl egentligen en bra miljöbeskrivning – fast tvärtom, liksom!

  2. Kan känna igen det där lite. En gång i tiden läste jag mycket Elizabeth George och tyckte att den engelska landsbygden verkade väldigt lockande trots alla mord som tycktes begås där!

  3. Har aldrig läst nåt av Ann Cleeves.
    Jag blir lockad att åka till Irland av Nora Roberts böcker Pärlor från månen, Havets safirer och Solens diamanter. Och Det ödesdigra arvet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s