Tematrio påskdeckare

Lyrans Noblesser har fått inspiration västerifrån till påskveckans Tematrio. I Norge är ju påskekrim ett välkänt begrepp. Berätta om tre favoritdeckare!

Det blir tre rätt så bra deckare som jag läst relativt nyligen, och författarna är alla tre från Storbritannien. Jag kunde ju ha tagit bara skotska deckare också- men det får bli nästa påsk!

1. The sculptress av Minette Walters. Den heter ”Skulptrisen” på svenska. Det här är skrivet tidigt i hennes karriär, den andra boken tror jag. Det är en sån där bok där man inte vet var man har någon av karaktärerna, och sen får man i slutet ta sig en funderare om man tror att allt gått rätt till eller inte. Minette Walters skriver inte sina böcker i serie, utan alla är självständiga. Det är ju bra för en sån person som jag som har notoriskt svårt för att läsa bokserier i rätt ordning.

Sculptress by Minette Walters

2.  Känslan av död- Elly Griffiths. Här har vi då en serie, om en arkeolog som heter Ruth Galloway, och detta är del fyra. Jag plockade upp del ett i serien (Flickan under jorden) för att jag råkat besöka trakten där boken utspelar sig. Ett bra beslut som det skulle visa sig. Jag rekommenderar faktiskt att läsa serien i ordning om man bara lyckas med det. Mycket intressanta karaktärer i böckerna, och även birollsinnehavarna är väl beskrivna.

A Room Full of Bones by Elly Griffiths

3. Vita nätter- Ann Cleeves. Ännu en serie, och detta är del två. Jag tog del två istället för ettan, ”Svart som natten”, för jag är inte säker på att jag har läst ettan. Hursomhelst, serien har kallats Shetlandskvartetten, men nu kommer en femte del i serien så den måste väl döpas om då. De här böckerna gör att jag vill fara till Shetlandsöarna. Helst med nästa tillgängliga flyg.

19 reaktioner på ”Tematrio påskdeckare

  1. Elly Griffiths är en storfavorit. Skulptrisen är superbra. Jag trodde Skulptrisen var Walters debut, men du har rätt, den är bok nummer två. Hon debuterade med Iskällaren.

  2. Av Minette Walters har jag läst ett par böcker och har även några lästa i hyllan som står och väntar. De andra författarna som du nämner är jag nyfiken på.

  3. Jag har bara läst första delen i Shetlandskvartetten och det blir ingen fler. Däremot läser jag mer än gärna böcker av Elly Griffiths och jag kommer alldeles strax att ge mig i kast med bok fem, måste bara få hem den först.

  4. Minette Walters är superbra när hon är bra, men jag tycker hon är lite ojämn. Elly Griffiths gillar jag skarpt, har just den där i min bokhög och ser fram emot att läsa den. Och jag gillade Ann Cleeves Shetlandsböcker, men den första om Vera Stanhope tyckte jag inte var så bra….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s