Tematrio sportlov

En ruskigt svår Tematrio har Lyrans Noblesser, allt i sportlovets anda!

Berätta om en bok där någon sport, idrott eller
ett sportintresse har en betydande plats! (OK, det blir godkänt om ni kan hitta
böcker där sport överhuvudtaget omnämns.)

Jag tänker vara oerhört listig och inkalla hjälp från sönernas bokhyllor!

Om det råkar vara så att ni känner ett barn som inte riktigt gillar att läsa. Om det råkar vara så att detta barn helt enkelt inte gillar spöken, monster, vampyrer och annat som inte är ”på riktigt”. (Jag vet, jag har också svårt att tro att jag är släkt med den yngre pepparkakspojken. Artig och väluppfostrad har han blivit också. Vet inte riktigt vad jag gjort?) I såna fall så finns det en bokserie som handlar om taekwondo man kan prova erbjuda, skriven av Lise Blomqvist. Den första boken i serien heter ”Taekwondo är tuffast”.

Taekwondo är tuffast

Kandidat nummer två är också en serie, och nu rör vi oss lite i framtiden dessutom. Hover car racer heter serien, författaren Matthew Reilly. Svävarbilsrally har blivit oerhört populärt, det vill säga tävlingar som körs med en blandning mellan formel ett- bil och flygplan. Vi följer med Jason Chaser som går i en skola som specialiserat sig på att utbilda svävarbilschaufförer.

Framsida

Vi forstätter med serier, det har ju gått bra hittills! För nybörjarläsaren finns en serie om Kasper som spelar fotboll. Författare Jörn Jensen. Man ska nog liksom gilla fotboll för att gilla dom här böckerna, så hos oss var dom inte direkt några stora fullträffar. Men bra lästräning,  det var dom.

Kasper gör mål

Sedärja, bara man intresserar sig lite för vad ens söner läser är det ju hur lätt som helst att hitta böcker om sport!

 

 

10 reaktioner på ”Tematrio sportlov

  1. Jamen det påminner mig att vi har en 6-9 års bok hemma med en som går i kampsportskola och tävlar samt löser div mysterier. Fast just nu kan jag inte minnas vad den heter, men den syns lite överallt.

  2. När jag var barn läste jag en del böcker där det sportades mycket, trots att jag själv tyckte sport var urtrist. Max Lundgren var en av författarna, om jag inte minns fel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s