Tematrio vinter

temais

En vintrig trio böcker kommer här:

Svartvintern by Marianne Cedervall

1. Svartvintern av Marianne Cederwall. Den andra boken om de trollkunniga och handlingskraftiga vännerna Mirjam och Hervor. Det är vinter och vi befinner oss i byn Kuivalihavaara i Norrland. Dessutom dyker en operasångare upp, och han har ärvt ett nergånget hotell. Har du inte bekantat dig med Mirjam och Hervor är sannolikheten stor för att du borde göra det.

Miss Smilla's Feeling for Snow by Peter…

2. Fröken Smillas känsla för snö av Peter Høeg. Det är faktiskt länge sen jag läste den här, men jag tyckte mycket om den då. Smilla löser mord tack vare sina utmärkta kunskaper i hur snö uppför sig.

Wintersmith by Terry Pratchett

3. Wintersmith av Terry Pratchett. Vinterns ande har blivit förälskad i Tiffany Aching, den trettonåriga häxan. Hur ska hon nu göra för att det någonsin ska bli vår igen?

Jag rekommenderar filt och en kopp te (med eller utan generös skvätt amarettolikör) för att inte frysa om tårna när ni läser de här vinterböckerna. Musiken i bakgrunden bör ju vara ”Vintersaga” med Monica Törnell, den mest frusna sång jag vet. Och skulle ni vilja ha fler tips på vintriga böcker, så kolla in Lyrans Noblessers Tematrio denna vecka.

17 reaktioner på ”Tematrio vinter

  1. Jag har ännu inte läst något av Cederwall, men första boken står i hyllan. Fröken Smillas känsla för snö såg jag som film för många år sedan och jag tyckte den var riktigt bra, boken har jag inte kommit mig för att läsa.

  2. Gillade verkligen Cederwalls trilogi. Hoppas att hon skriver mer. Har även läst Fröken Smilas känsla för snö, men det tyckte jag var konstig att komma in i, tror inte ens att jag läste ut den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s