Min första bekantskap med Sara Lidman

Vilken bok? Regnspiran av Sara Lidman.

Var har jag fått tag på den? Det hände sig så att jag behövde läsmaterial till en resa. Ekonomin var det klent med, men jag vill ändå inte ta med låneböcker när jag är ute och flyger och far. Jag styrde alltså kosan mot ett antikvariat.

Vad handlar boken om? Linda, som är en udda person i byn där hon bor. Ända från det att Linda föds tills en liten tid efter att hon fått sitt första barn.

Vad tycker jag? Jag tror kanske att Sara Lidman är en sån där naturkraft, mer än en författare. För jag inte så mycket läser om byn som är Lindas värld som att jag lever den. Sen vet jag inte riktigt hur dialekterna i Västerbotten låter när de talas, men i skrift påminner de faktiskt mycket om dialekter i Österbotten. Det måste ju nog ha varit en klaustrofobisk värld, att leva i en by förr i tiden, med ingen väg ut, och i många fall ingen väg tillbaka om man en gång kommit bort därifrån.

Den här boken var i relativt dåligt skick, så jag beslöt att inte ta med den på resan. Nu återstår det att se hur jag ska kunna låta bli att läsa de övriga böckerna jag fick med från antikvariatet innan vi åker. Så om det verkar lite stillsamt på bloggen i slutet av nästa vecka så ska ni bara föreställa er hur jag ligger på en sandstrand och läser. Och Sara Lidman tycks höra till de författare man ska bekanta sig med, jag fick mersmak.

En reaktion på ”Min första bekantskap med Sara Lidman

  1. Pingback: Tematrio- svenska landskap – BOKHYLLAN I PEPPARKAKSHUSET

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s