Som rosor i december- eller en utmaning avklarad!

Vilken bok? Som rosor i december av Kristin Hannah. (Måste bara säga att titeln är en smula ologisk, originalets titel är ”On Mystic Lake”, och den säger nog mer. Men tacksam är jag naturligtvis att dom klämt in december i titlen på svenska.)

Var har jag fått tag på den? Mitt lokala bibliotek.

Vad handlar boken om? Annie Coldwaters man vill skiljas. Och dottern har farit till London för att studera. Dags för existentiell kris för en hemmafru, alltså. Hon far hem till pappa som bor bredvid sjön Mystic, och träffar på en liten flicka vars mamma dött.

Vad tycker jag? Jodå, det är precis så sentimentalt som det låter. Jag behövde ha näsdukar för att kunna läsa denna bok (men jag är ju en av de där extremt lättrörda personerna som skvalar som ett stuprör om det är gulliga djur i reklamfilmerna). Inte är det ju precis högtstående litteratur. Men snabbläst, och om man nu vill läsa lite sorgligheter så passar den. Inte oväntat, så lever dom nog lyckliga i alla sina dagar i slutet, så man behöver inte vara nervös för att det ska fortsätta lika sorgligt som det börjar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s