Tematrio Nobelpriset

Lyrans Noblesser har Nobelpristema i denna veckas Tematrio. Inte så konstigt kanske, det ligger ju liksom i tiden med Nobelpris just nu. Jag tycker mig minnas att jag någon gång förut har haft ett inlägg med Nobelpristagare jag läst (Selma Lagerlöf & co), så därför tänkte jag nu koncentrera mig på tre Nobelpristagare jag är nyfiken på.

1. Mo Yan. En vän menade att hans böcker är riktigt läsvärda, och hon om någon borde känna till kinesisk litteratur. Slutsatsen blir alltså att jag borde bekanta mig med hans böcker.

2. Frans Eemil Sillanpää. Jag rentav skäms lite när jag inte har läst något av honom, han är ju den enda finländaren som fått priset.

3. Wislawa Szymborska. Jag har fått för mig att jag skulle tycka om hennes dikter. Varför vet jag inte riktigt. En anledning så god som någon att läsa en författare!

10 reaktioner på ”Tematrio Nobelpriset

  1. Jag håller med, i viss mån, om att Mo Yan kan vara läsvärd, just på grund av den historiska bakgrunden i det han berättar är väldigt viktig. Men jag tyckte inte om honom när jag läste honom (recenserade Det röda fältet igår, om du är intresserad).

    Jag är också nyfiken på Szymborska 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s