Böcker om böcker: Brev till en bokhandel

Vilken bok? 84 Charing Cross road, brev till en bokhandel av Helene Hanff.

Var har jag fått tag på den? Det förträffliga biblioteket i min närhet.

Vad handlar boken om? En brevväxling över några årtionden mellan Helene Hanff och antikvariatet på 84, Charing Cross Road.

Vad tycker jag? En charmig samling brev, av en person som verkligen tycks ha ett speciellt förhållande till sina böcker. Man skulle ju tycka att det inte skulle bli någon vidare bok av en rad beställningar, men eftersom det är långt ifrån en rad beställningar, utan det här är byggande av vänskap, så blir det intressant. Jag skulle vara alldeles för blyg för att skriva sådana här brev, eller e-mail, som det väl skulle vara frågan om idag. Man blir ju lite nyfiken på böckerna som nämns också, man vill ju själv se om de är något alldeles extra.

Boken är min decemberbok för utmaningen ”Böcker om böcker”, som Västmanländskan håller i tyglarna för. Följ länken så får du se vilka böcker som lästes i november!

4 reaktioner på ”Böcker om böcker: Brev till en bokhandel

    1. Den var riktigt trevlig att läsa. Jag är alltid lite fundersam när det handlar om böcker i brevform, men egentligen vet jag inte varför. Dom jag kommer mig för att läsa har fungerat bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s