Bokbloggsjerka: Inspiration ur böcker

Annikas fråga i veckans bokbloggsjerka. (Följ länken om du vill veta mera, eller är nyfiken på andra bloggares svar på frågan!)

Finns det någon bok/författare/karaktär som har inspirerat dig så pass mycket att du har bytt yrke, skaffat dig en ny hobby eller tagit ett kliv ut i det okända på annat sätt?

Mitt tråkiga svar blir nej. Sanningen att säga så har jag de intressen jag har, och jag har haft de samma en mycket lång tid. Man kan inte säga alltid, när jag inte kunde skriva så hade jag inga brevvänner, liksom. Men sedan dess har jag haft det. För att ta ett exempel. Jag tror nog att jag sjunger i kör så länge rösten håller för det, och sen när jag blir så gammal att jag får starr får jag väl lyssna på ljudböcker.

Kokböcker och bakböcker, dom får jag ju massor av inspiration från. Men på något sätt tycker jag inte att det riktigt passar som svar.

Å andra sidan kan det ju vara bra att man inte alltid blir inspirerad av böcker man läser, om man nu skulle råka läsa om en massmördare till exempel.. Jag tror också att det kan vara lugnast för alla att jag inte börjar gå omkring med en revolver som revolvermannen i Stephen Kings böcker i serien ”The dark tower”.

Ibland får jag ju faktiskt inspiration till resmål från böcker. Eller vad man vill fara och titta på när man är på ett visst ställe. Det kan ju också fungera tvärtom, förstås, att man vill läsa en massa böcker som utspelar sig i Skottland efter att ha varit där på semester..

20 reaktioner på ”Bokbloggsjerka: Inspiration ur böcker

 1. Mitt intresse ända sedan jag började läsa har varit just att läsa och så många andra stora intressen har jag inte. Till och från har jag också sjungit i kör och det är verkligen roligt, men knappast något som jag inspirerats till via böcker.

 2. Det har hänt att jag besökt något speciellt ställe efter att ha läst om det, men oftast tycker jag att det är tvärtom. Jag blir intresserad av ett ställe, sedan läser jag om det 🙂

 3. Vilket härligt inlägg! Håller med om att det är nog bra att inte känna sig inspirerad av böcker om inpirationen är att gå runt och mörda folk. 😛
  När det gäller resor: jag vill besöka latinamerika pga alla de fantastiska böcker jag läst av latinamerikanska författare. Och London har ett alldeles egen charm för mig eftersom jag känner igen gatun namn och parker från bocker man har läst.^^

 4. Visst blir man nyfiken på många nya platser när man läser! Än så länge har jag inte rest någonstans pga. en bok, men det är inte alls otänkbart att jag gör det någon gång framöver 🙂

 5. Haha! Ja, inspiration kanske inte alltid är bra.

  Svar: Om jag inte minns helt fel skulle de gröna tomaterna skivas och paneras i mjöl (eventuellt majsmjöl), salt och peppar innan man stekte dem. Jag var typ tolv när jag provade receptet (som för övrigt finns längst bak i boken, jag vet bara inte var den är just nu), och då tyckte jag inte att det var någon kulinarisk höjdare. Men smaken ändrar sig med åren, mycket möjligt att jag hade tyckt bättre om dem nu. Testa gärna att göra dem, det hade varit kul att se vad du tycker!

  1. Jo, det kan nog hända att jag provar någon gång. Min mamma brukar laga en slags inläggning med gröna tomater som är mycket god. Hon har alltid lite tomatplantor på sommaren, och det finns alltid ett antal gröna tomater kvar när odlingssäsongen är slut.
   Se där- mer matnörderi!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s