Bokbloggsjerkan denna vecka!

Hur gör ni för att komma ihåg saker som ni kommer på att ni vill skriva ett inlägg om i samband med t.ex. recensioner eller liknande?

Frågan i Annikas bokbloggsjerka denna vecka! Varje helg förgyller Annika vår tillvaro med sin bokbloggsjerka. Gå in på hennes sida får du veta mera.

Jag skriver INTE i mina böcker. Inga anteckningar i marginalen, inga överstrykningar med överstrykningstusch, inga permanenta spår. Jag vet faktiskt inte hur det kommer sig, kanske för att jag växte upp med mest biblioteksböcker? Däremot är jag en stor vän av post-it lappar. Om jag inte har möjlighet just då att skriva ner vad jag tänkte (jag har en anteckningbok för livets diversesaker som boktips, recepttips, adresser, tankar, idéer osv. som jag vill skriva ner, en kalender för eventuella tidtabeller och en bok med citat, dikter och sånt som jag vill komma ihåg och alla tre inom räckhåll från dator och läsplats, och ofta även i handväskan när jag är i farten) hjälper en liten lapp på boksidan till väldigt bra.

Även annars i livet är jag en smula beroende av post-it lappar. I jobbet till exempel syns min framfart genom det spår av små färgglada lappar jag lämnar efter mig. Men jag bjuder på det, att sätta lite färg på andras tillvaro också!

Det enda undantaget gäller faktiskt läroböcker, där jag använder överstrykningpenna. Sen efter grundskolan behövde man oftast inte använda den i och för sig, kursböckerna man lånade var oftast redan understreckade så det sparade ju tid! Det störde mig inte heller nämnvärt, men det stör mig oerhört om det finns antecningar och understrykningar i andra biblioteksböcker.

24 reaktioner på ”Bokbloggsjerkan denna vecka!

  1. Jag har tänkt att jag ska försöka börja använda post-it lappar, men jag är fruktansvärt dålig på att komma ihåg att ta med dem.

    Jag stryker under i läroböcker också. Det gör det så lättare att senare läsa det som är viktigt noggrannare.

  2. Post-it-lappar har en styrkande åtgång på mitt skrivbord på jobbet, men jag använder dem sällan i böcker. Undantaget är kurslitteratur och läromedel, där finns det en del post-it-lappar.

  3. Post-it är ju så himla bra. Så kan man färgkordinera också. Det där med en lite anteckningsbok gillar jag. Har använt det själv förr i tiden. Det är ju roligt att kunna gå tillbaka och titta på sådant man tänkt och funderat på!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s