Nu har jag också- läst Hungerspelen alltså.

The Hunger Games

Vilken bok? The Hunger games av Suzanne Collins

Var har jag fått tag på den? SF-bokhandeln i Göteborg.

Vad handlar boken om? Dystopiskt USA där två personer mellan 12-16 från varje distrikt väljs ut för att tävla på liv och dör i Hungerspelen.

Vad tycker jag? Åh, det är ju så härligt dramatiskt som det bara kan vara när allt är på liv och död. Riktigt bra läsning. Snabbt går det undan också. I alla fall om man jämför med Anna Karenina, som jag läser lite i samtidigt.

Om du gillar den här rekommenderar jag serien som börjar med boken ”Uglies” av Scott Westerfeld. Versionerna av USA är egentligen väldigt olika i dom här bokserierna, så redan av den anledningen kan det vara intressant att läsa. Men det Dramatiska är sig likt.

2 reaktioner på ”Nu har jag också- läst Hungerspelen alltså.

  1. Köpte hela trilogin i en volym vid bokrean. Det är ju behändigt med att tre böckerna på en gång, men den blir lite tung. Bokstavligt alltså. Får se när jag ger mig på den, men det verkar ju lovande när du gillat den också.

  2. Mm, nu har man ju del två och tre då som borde skaffas- hela trilogon i ett hade ju varit ett bra drag.. Och fast det är en bra bok, så den innehåller ju inte direkt överraskningar. Men drama, det finns..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s