Veckans bokbloggsjerka- bloggutmaningar

Annika frågar denna vecka:

Brukar du delta i bloggutmaningar och i så fall vilka? Finns det någon utmaning du saknar men som du själv inte orkar/vill/kan dra igång?

Jag gillar i princip bloggutmaningar. Läsutmaningar som får en att prova på nya saker är jättekul till exempel. Just nu har jag i och för sig bara mina egna läsutmaningar, att läsa en bok varje månad med den månadens namn i titeln, och sen att läsa en bok från varje land som är med i FN. Idén med att läsa en bok från varje land som är med i FN fick jag visserligen via ett forum. Det som är svårt för mig när det gäller läsutmaningar av olika slag, är att jag är helt värdelös när det gäller tidtabeller. Jag hittar aldrig den där tiden då när jag behöver den. Och om jag deltar, vill jag faktiskt göra det på allvar. Vilket har lett till nuläget, att jag mycket sällan deltar i läsutmaningar.

Sen finns ju bokbloggsjerkan och Tematrion av Lyrans Noblesser och andra liknande utmaningar och då deltar jag både ofta och gärna!

Saknar jag någon utmaning? Nej inte egentligen, jag bara önskar att jag hade lite mer tid att delta i dem.

18 reaktioner på ”Veckans bokbloggsjerka- bloggutmaningar

 1. Jag försöker vara sparsam när det gäller läsutmaningar för om jag antar utmaningen så vill jag slutföra den. Det är bara så jag är och jag ser ingen anledning att ändra på mig 🙂

 2. Jag gör ju mitt premiärår som både bloggare och utmaningsdeltagare så jag måste avvakta med att utvärdera mina insatser. FN-utmaningen måste väl ändå vara på livstid?

 3. ochdagarnagar

  FN-utmaningen är en så bra idé. Jag skulle egentligen vilja göra den men det verkar oöverstigligt… Hur många länder har du läst hittills?

  1. 29 av 193. Med tanke på att jag ändå läser minst en bok i veckan, så skulle det ju inte behöva ta så himla lång tid- men när jag läser så mycket annat också!

 4. Jo, det där med tiden känns igen. Och jag skulle aldrig klara av till exempel den nordiska läsutmaningen där man ska läsa böcker av författare från ett visst land under en månads tid. Det är nästan för restriktivt för mig!

 5. Ella

  Tid ja… den räcker inte alltid till, så jag drar mig för att gå med i utmaningar som kommer att ta tid och ska postas om regelbundet…

 6. Gillar din utmaning med att läsa en bok varje månad som har månaden i titeln. Kanske är något att överväga till nästa år för den känns inte så betungande och biblioteket är säkert en guldgruva när det gäller att hitta titlar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s