Veckans bokbloggsjerka

Veckans fråga är: Hur många sidor/kapitel ger du en bok innan du lägger undan den om den inte tilltalar dig överhuvudtaget?

Jag har inget exakt svar. Tre till fem kapitel ungefär. Det händer rätt sällan att jag inte slutför en bok, men det händer någon gång. Jag brukar återkomma till de böckerna efter en ospecificerad tid. Men om jag inte heller andra gången jag försöker gillar boken, då får den nog vara ifred för mig i fortsättningen.

Jag läser för mitt nöjes skull. Om jag inte tycker att det är ett nöje att läsa en bok, då läser jag den inte. Härifrån måste då undantas facklitteratur till jobbet och tentlitteratur. Det är oerhört sällan som tentlitteratur kan ses som nöje, men jag har nog tagit mig igenom de mest bedövande tråkiga verk. Facklitteratur till jobbet har jag helt enkelt en annan måttskala på, där utgår jag från om jag har nytta av att veta det som står i boken eller ej. Men jag kasserar nog böcker inom det området också, all facklitteratur är inte värd den tid det tar. Jag har hittills inte provat på att ha skönlitteratur som tentböcker, har aldrig läst litteraturvetenskap eller liknande så jag kan inte uttala mig om hur det skulle kännas.

Mera info om bokbloggsjerka hos Annika!

 

12 reaktioner på ”Veckans bokbloggsjerka

  1. Jag tror att själva läsningen är ett nöje för mig och att jag har ganska så hög tolerans mot dåliga böcker. Eller så har jag tur när jag väljer böcker 🙂

  2. Jag ger ju också upp rätt snabbt och ju mer jag tänker på det ger jag upp ännu snabbare när det gäller biblioteksböcker. Det är ju gratis, bara att lämna tillbaka. Jag kan känna in en bok på ett par sidor, känns det inte bra lämnar jag tillbaka den. Jag kan ju alltid låna den igen vid annat tillfälle.

    1. Jo, och sen kan man ju skynda sig att lämna den tillbaka till biblioteket då, så att någon som tycker om den kan få läsa den. Kanske också att man lånar mer varierade böcker på biblioteket, om jag köper en bok så finns det något med den som gör att jag i alla fall tror att jag tycker om den.

  3. Samma här, jag läser för avkoppling och nöje så då ska det vara det. Sen har jag många böcker jag vill läsa och lite tid, så då får det allt vara bra det jag läser:)!

  4. Jag antar ofta plugg-mode när jag inte gillar en bok. Jag läser kanske tio sidor varje dag för att den ska läsas ut. Jag är mycket för att läsa saker som jag bestämmér mig för, feministiska böcker, nobelpristagare, böcker från olika länder och tillhör boken någon av dessa kategorier så läser jag ut den, kosta vad det kosta vill 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s