Bokbloggsjerka- nu är det äntligen helg!

Pusha för en nordisk författare som du gillar och så vill vi naturligtvis att du ska tipsa oss om en bok av honom/henne som vi absolut måste läsa.

Ja, det vill Annika veta i veckans bokbloggsjerka. Kolla här så får du veta vad bokbloggsjerka är för något.

Nu funderade jag lite vad jag skulle svara denna vecka. Och hellre än att ta någon författare från ett annat nordiskt land, som till exempel Sverige 🙂 så kommer jag att presentera en författare som kommer från mitt eget land, dvs. Finland.

Det är Maria Turtschaninoff, som har skrivit två fantasyböcker för ungdomar, ”Arra: Legender från Lavora” och ”Underfors”, och en barnbok ”De ännu inte valda”. Jag har inte läst ”De ännu inte valda”, men både ”Arra” och ”Underfors” har jag tyckt om att läsa. Speciellt rekommenderar jag ”Arra” för alla som gillar fantasy. Arra växer upp i en fattig familj, och alla tror att hon inte kan tala. Men visst kan hon det, bara någon lyssnar. Och hon har också andra förmågor som kommer att vara mycket viktiga för landet Lavora.

Maria har också gett ut en kokbok tillsammans med sin mamma. Så hon verkar vara en sympatisk person, förtjust i fantasy och god mat. Det kunde vara en beskrivning av mig, det. Månntro Maria Turtschaninoff gillar att sjunga i kör och skriva brev också?

10 reaktioner på ”Bokbloggsjerka- nu är det äntligen helg!

  1. Spännande! Biblioteket i Lund har böckerna i alla fall… Får lägga författaren på min nyfiken-på lista 🙂 Finsk fantasy? Jag som precis börjat vänja mig vid tanken på svensk fantasy 🙂

    1. Jamen, desto mer fantasy desto bättre. Om jag skulle läsa litteraturvetenskap tror jag att jag skulle skriva en avhandling om hur olika länders eller kulturers fantasy skiljer sig från varandra. Jag vet det inte nu, men det skulle vara kul att undersöka!

  2. Jag försöker bli barnboksförfattare(därför jag gillar att stjäla från böcker) och jag älskar fantasy. Jag får nog ta och läsa de här! Tack för tipset.

    Jag gillar ditt uppsats-ämne också. Glöm inte tipsa om den när den är klar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s