Romantisk läsning inför Alla Hjärtans Dag

Jag tycker mycket om romantisk läsning. Det behöver faktiskt inte heller sluta med ”och så levde dom lyckliga i alla sina dagar” för att jag ska tycka att det är en fantastisk bok. Så, till Alla Hjärtans Dag har jag samlat ihop några av mina romantiska favoriter, för att komma i rätt stämning!

Love Story av Erich Segal. Det här var min mammas bok, och jag läste den första gången när jag var i tidiga tonåren. Oliver är rik och har fötts med silversked i munnen, men det har inte Jenny. Naturligtvis förälskar de sig. Men vad som sen händer får förbli i ett dunkel tills du har läst boken. Men som ett litet tips: jag rekommenderar att du har näsdukar nära.

 

The Duchess av Jude Deveraux.

Å ena sidan är det här en traditionell ”och så levde de lyckliga”, men å andra sidan är det sällan man ser två personer passa så bra ihop som Hjälten och Hjältinnan i den här boken. Hjältinnan ska gifta sig med Hjältens bror, men stöter ihop med Hjälten som gömmer sig i en avlägsen del av slottet. Ja naturligtvis finns det en fånig orsak till det. Det finns fler fånigheter, men båda måste dessutom erkänna för sig själv vad dom egentligen vill och vad det innebär, för dem själva så väl som för andra.  

Kristin Lavransdotter av Sigrid Undset.

Om man ska läsa det för romantiken (och det ska man väl denna dag på året!), ska man hålla sig till del 1, ”Brudkronan”. Som bonus får man en livlig och intressant beskrivning av Norge på medeltiden, och det är minsann inte en dålig bonus det.

 

Wuthering heights av Emily Brontë.

Man kan ju säga att åsikterna om den här boken är lite delade. Ja, Heathcliff är en riktig skitstövel. Ja, Catherine är ungefär världens mest ytliga och egoistiska person. Det betyder inte att passionen blir mindre för det! Läs och njut och känn dig inte begränsad av vad du skulle tycka om personerna i fråga om du träffade dem.

Ha en bra Alla Hjärtans Dag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s