Bokbloggsjerka- hurudan är en bra recension?

Vad tycker du om att läsa i en recension (förutom själva recensionen då): författarinformation, ev. filmatiseringar, länkar till sidor som t.ex. Goodreads, Boktipset etc? Kort sagt: hur ser den ultimata recensionen ut enligt dig?

Det här är ju en intressant fråga. Jag vill börja med att påpeka att jag nog inte skriver de ultimata recensionerna, ens enligt mig själv, men lite åsikter kan jag ju ha ändå.

För det första: Handlingen bara i stora drag, jag gillar inte spoilers.

För det andra: Jag vill inte höra/läsa någon som försöker vara objektiv, i min värld är läsning subjektivt och då vill jag höra andras högst personliga åsikter.

För det tredje: Jag kan använda sidor som typ goodreads själv, länkar till dem är inte nödvändiga. Däremot får man gärna ge tips på liknande böcker, i stilen ”om du gillar den här kanske du också gillar..” för det dyker alltid upp intressanta böcker som kanske inte skulle ha korsat ens väg annars. Hm, det där är kanske något som jag borde börja skriva när jag berättar om böcker som jag läst.

Ja, där var ju några åsikter! Nu ska jag kolla vad ni andra har tyckt, och så ser jag igen en massa bra saker som jag borde ha tänkt på när jag skrev detta. Det är ju det som är charmen med bokbloggsjerka! Vill du också veta vad en massa andra bokbloggare tycker? Kolla på bokbloggsjerkan hos Annika!

14 reaktioner på ”Bokbloggsjerka- hurudan är en bra recension?

  1. ”om du gillar den här kanske du också gillar” var ju en fantastiskt bra förslag som jag med all säkerhet kommer att börja använda mig av.

    Tack! 🙂

  2. Frågan är hur man eg väljer ut en liknande bok? Jag vet ju att det finns sajter som gör det, men på vilka grunder? Den liknande beståndsdel som en läsare kan uppfatta och uppskatta i två böcker kanske inte nästa läsare ser. Det är det som är det svåra, och roliga, med läsning – den personliga uppfattningen som helt grundar sig i Dig som individ!

  3. Klokt skrivet. Det är subjektivt! Jag skulle ha jättesvårt att tipsa om liknande böcker, har bara gjort det någon gång tror jag (och då böcker jag tyckte var bättre än den jag recenserade…).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s