Silverkronan- Anna Jansson

Vilken bok? Silverkronan av Anna Jansson

Var har jag fått tag på den? På loppis.

Vad handlar boken om? Maria Wern och några andra poliskollegar ”sommarjobbar” på Gotland. En man hittas mördad i ett järnåldersröse.

Vad tycker jag? Första delen av boken tyckte jag inget vidare om. Det hoppar fram och tillbaka mellan tidsperioder och personer, och jag hade svårt att följa efter, för att jag inte riktigt brydde mig. Lite makabra händelser också, som verkade rätt omotiverade då. Men ungefär vid halva boken händer något och jag börjar bli intresserad av personerna och historien, för att sen tycka att slutet är väldigt bra. Så slutomdömet blir läsvärd, men ojämn. Min vana trogen har jag gladeligen läst en bok utan att bry mig om att den ingår i en serie och inte är den första i serien heller. Den här gången kändes det lite som om jag missade en del då jag inte riktigt hade alla bakgrundsdetaljer klara för mig, till exempel om Maria Wern. Men det är sånt man får ta.

Jag tror att jag skulle trivas om jag bodde på Gotland, men det är ju liksom jag och halva mänskligheten som tycker så. Vissa ställen är bara så där trivsamma så dom tilltalar folk, Gotland till exempel, och Skottland tycker jag också hör dit.

En reaktion på ”Silverkronan- Anna Jansson

  1. Jag läste de första böckerna i serien, men nu var det länge sedan jag återsåg Maria Waern. Tröttnade lite. Jag tror att jag har läst den här, men har inget minne av den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s