Bokbloggsjerka!

Vilken är den bästa bok som din/dina favoritförfattare har skrivit? Obs. bara en bok per författare.

Oj vilken svår fråga Annika ställer i veckans bokbloggsjerka. (Mer info om bokbloggsjerka här!)

För det första måste man ju på något sätt komma fram till några favoritförfattare. Måste man till exempel ha läst alla böcker av en författare för att han/hon ska få vara en favoritförfattare? Kanske inte. Men: Om man bara har läst en bok av en viss författare, men den boken varit väldigt bra, är det då en favoritförfattare? (Scarlett Thomas, till exempel, eller Dmitrij Glukhovskij) Hur ska man förhålla sig till författare som man i en viss period av sitt liv varit väldigt förtjust i, men kanske sällan läser några böcker av nu? (Ta en sån som Stephen King, det händer nog inte så ofta att jag läser något av honom mera) 

Nå, följande författare har jag läst rätt många böcker av, och jag kan också nämna en favoritbok.

Kelley Armstrong- Dime Store Magic (hör till ”Women of the otherworld”- serien)

Neil Gaiman- Neverwhere (jo, det är för att jag gillar att läsa böcker som utspelar sig i London som den är min favorit av honom)

Så de här två blir mitt bidrag (och jag bara väntar på att läsa andra inlägg i veckans bokbloggsjerka så jag får tänka ”Ja, DEN ja, varför kom jag inte på den författaren?)

8 reaktioner på ”Bokbloggsjerka!

    1. Den är kanske lite som ”True blood”, alltså att det finns varulvar och häxor och spöken och vampyrer, men det ska förbli en hemlighet för ”vanliga” människor och i ”True blood” hade det väl blivit offentligt åtminstone att vampyrer finns. Och vampyrer har inte alls så stor roll i serien, störst har kanske varulvarna. Böckerna har också olika huvudpersoner, någon person har väl huvudrollen i fler än en bok, men det hjälper till att hålla serien fräsch, tycker jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s