Bokbloggsjerka andra advent

Trots att veckans fråga är oerhört intressant har jag inte haft tid att svara på den. Men NU så!

Jag gjorde en empirisk undersökning (om någon har läst mina bokrecensioner så brukar jag faktiskt anteckna varifrån jag fått boken) och sedan denna bloggs början har jag handlat elva böcker på nätet, lånat elva böcker från biblioteket, skaffat fem från loppis, två har jag fått av kompis eller bekant, och två via bookmooch. Bara en är inköpt i gammaldags bokhandel. Ur ett affärsmässigt perspektiv skulle jag säga att det ser mörkt ut för traditionella bokhandlar, dvs om jag är en typisk bokköpare. Min lokala bokhandel har väl också insett detta, och böckerna får allt mindre utrymme, istället är det mer av en pyssel-och pappershandel nuförtiden.

Här finns en länk till veckans bokbloggsjerka om du blev nyfiken på vad det är! Bokbloggsjerka har dessutom tydligen rekordantal deltagare denna vecka!

 

4 reaktioner på ”Bokbloggsjerka andra advent

  1. Jo, tyvärr är det nog så att alltfler handlar via nätet. Det är nog inte bara för att det är bekvämare, men det är faktiskt mycket billigare. Frakten är till och med gratis om man kan bärga sig lite.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s