Favoritböcker lästa på ett annat språk än svenska- veckans bokbloggsjerka

Vilken är din favoritbok av de som du har läst på ett annat språk än svenska?

Det vill Annika veta i veckans bokbloggsjerka idag. Vill du också vara med? Kolla här!

Jag läser massor på engelska. Just nu kanske lika mycket på engelska som på svenska. Böcker som i original är skrivna på finska läser jag också gärna på finska, det är ett litet mervärde i att läsa boken på det språk som den tänkts fram på. (Fast på något sätt förknippar jag finska med jobb, och läser kanske därför mindre finska böcker än jag kunde.) Jag tänker alltid att jag ska läsa på dom andra språken jag lärt mig också, men på något sätt blir det väldigt sällan av. Det är synd att jag läser så lite på tyska, fast jag borde vara rätt okej på språket.  Mina kunskaper i franska har rostat betydligt, och det skulle vara rätt jobbigt att läsa en bok på franska nu. Men just därför ska jag svara ”L’amour” av Marguerite Duras, som jag läste och njöt av på franska.

6 reaktioner på ”Favoritböcker lästa på ett annat språk än svenska- veckans bokbloggsjerka

  1. Oj vad många språk du kan!

    Jag hade faktiskt också velat läsa fler böcker på originalspråk eftersom det är så böckerna är tänka precis som du säger, så jag ska börja läsa lite mer på engelska har jag tänkt! 🙂

    1. Ja, det är synd bara att man så sällan använder andra språkkunskaper än engelska och finska, jag tyckte om att lära mig alla språk, men det blev inte så att jag studerade vidare eller jobbade med sånt att jag behöver dem. Ryska är ett språk som jag inte heller ännu har några insikter i, inte heller italienska. Italienska ska jag lära mig någon dag. Kanske när jag blir pensionär. Men ”Krig och fred” på ryska är nog inte heller aktuellt för mig!

  2. Det kan verkligen vara en kick att läsa på orignalspråket, men trots att jag läst flera böcker på franska (när jag läste franska) så kom jag aldrig riktigt till njutningsstadiumet:-) Av Duras har jag läst Moderato Cantabile (om jag minns titeln rätt…)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s